Alergény a GMO

Vzhľadom k rastúcemu počtu spotrebiteľov, ktorí trpia potravinovými alergiami a intoleranciami, sa vyskytujú na trhu i špecializované potraviny určené pre túto cieľovú skupinu. V tomto prípade je nutné starostlivo overíť, čí sú vo výrobku neni prítomné nežiaduce alergény.

Laboratória ALS  zaisťujú analýzy celej rady alergénov ako vo výrobkoch, tak aj v steroch z výrobného zariadenia.

Orechy ako ukážka alergénov

Alergény

  • Glutén
  • Sója
  • Laktóza (HPLC)
  • Kazeín
  • Orechy (arašidy, lieskové orechy, vlašské orechy,
    pistácie, mandle, kešu oriešky, pekanové orechy)
  • Ryba, mäkkýš, kôrovec
  • Horčica
  • Sezam
  • Zeler
  • Oxid siričitý
  • Histamín
  • Vajce

GMO

Sója ako ukážka GMO

Potraviny z geneticky modifikovaných organizmov podliehajú veľmi prísnemu režimu. Dovozcovia aj predajcovia sú povinní označovať potraviny s obsahom geneticky modifikovaných organizmov (GMO) údajom o tom, že se jedná o geneticky modifikované potraviny. Taktiež musí byť príslušná genetická modifikácia schválená Ministerstvom životného prostredia a Ministerstvom zdravotníctva.

Laboratória ALS zabezpečujú kvalitatívne i kvantitatívne PCR stanovenie GMO v potravinách.

  • screening GMO

  • detekcia špecifickej DNA

  • kvantitatívna analýza GMO

kontakt

ALS SLOVAKIA, S.R.O.

Kirejevská1678, Rimavská Sobota
979 01 Slovakia
marketing.rs@alsglobal.com 
č.t.: 0918 830 724

 

Pobočka Bratislava

Mokráň záhon 4, Bratislava
821 04 Slovakia
marketing.rs@alsglobal.com 
č.t.: 0918 830 724