Laboratóriá ALS ponúkajú akreditovanú senzorickú analýzu potravín.
Pojem senzorická (organoleptická, zmyslová) analýza zahŕňa hodnotenie vzoriek všetkými ľudskými zmyslami vrátane spracovania výsledkov ľudským centrálnym systémom. Čo môže senzorická analýza ponúknuť výrobcom a distribútorom? Jedná sa predovšetkým o sledovanie a optimalizáciu kvality produktu a o to, ako bude produkt prijímaný zákazníkom. Organoleptické testovanie nájde svoje využitie pri vývoji nových produktov (napr. porovnaním s konkurenciou), zlepšovaní výrobkov a technologických postupov, stanovení doby minimálnej trvanlivosti a monitorovaných zmien počas skladovania.
Spoločnosť ALS pre naplnenie týchto cieľov ponúka panelovú skúšku popisnú i porovnanie so štandardom. Všetky analýzy prebiehajú v priestoroch vybudovaných špecificky na tento účel a panel školených hodnotiteľov je vedený odborným pracovníkom so skúsenosťami z daného odboru.